פורום קניין רוחני

בהנהלת עו"ד נח שלומוביץ, משרד שלומוביץ קניין רוחני

הקמת אתר חינוכי להוראת אנגלית וזכויות יוצרים

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #697 הגב
    קרן הרינג

אני בוחנת אפשרות של הקמת אתר להוראת אנגלית. הייתי רוצה לכלול בו הרבה טקסטים מעניינים שלקוחים ממקורות שונים. את הטקסטים אעביר עיבוד כך שיהיו באנגלית פשוטה ומובנת כדי להתאים לתלמידים ברמה נמוכה-בינונית. בנוסף, אציג שאלות להבנת הנקרא. המקורות שמהם חשבתי לקחת תכנים הם: כתבות מעיתון, ספרים, ריאיונות, מערכונים, סרטונים מיוטיוב, הרצאות וכד'. האם אני מסתכנת בתביעה על הפרת זכויות יוצרים? האם יש דרך לעשות את זה מבלי לפגוע ביוצרים מצד אחד אך מצד שני להציג תכנים אותנטיים ומרתקים?

#698 הגב
      עו"ד נח שלומוביץ
      מנהל הפורום

מידת החשיפה להפרת זכויות תלויה כמובן בחומר שבכוונתך להשמש בו.
        זכויות יוצרים ניתנות על דרכי ביטוי של רעיון, והגבול ביןהרעיון שהוא חופשי לשימוש ובין הביטוי שלו, הוא לא תמיד ברור וחד.
        כאשר התוכן עצמו הוא גנרי, כמו עובדות, חדשות, תיאוריות מדעיות אזי רק הניסוח עצמו, והבניה של הטקסט הם הביטוי המוגן. אולם גם אז לא תמיד צריך להעתיק מילה במילה על מנת להפר זכויות. לעיתים עצם בניית המרקם של הטקסט, הדוגמאות, הפירוק לפרקים ופסקאות – מוגנים אף הם.
        גאשר התוכן יצירתי יותר, כמו סיפור, מערכון או יצירה ספרותית או דרמטית אחרת, הרי שההגנה של הביטוי נפרשת גם על קווי אופי של דמויות, וקווים בעלילה.
        לכן הדרך הפשוטה ביותר היא להשתמש בחומרים שבבירור חלפה תקופת זכות היוצרים שלהם (75-100 שנה ממות המחבר. או להשתמש בחומרים שבעלי הזכויות שלו נתנו לכך אישור.

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
      מענה ל־הקמת אתר חינוכי להוראת אנגלית וזכויות יוצרים
      "הפורום שומר לעצמו את הזכות לערוך או להסיר תגובות מכל סיבה שהיא, לרבות בשל תוכן לא מדויק, לא ממצה או שאינו הולם, וזאת ללא חובת נימוק או הודעה מראש."
      פרטים: